Om bloggen

2013-06-18

 Hej alla bloggläsare!

Nu kommer Jorun att ta över bloggen delvis och utöka bloggen med norska mönster. Här kommer en presentation av henne.

//Kicki
 
Takker Kicki for at hun spurte om jeg var interessert i å samle norske mønsterlinker og dele dem med dere!
 
Jeg har fulgt bloggen 365 saker du kan sticka lenge og syns at denne bloggen er morsom og inspirerende.
Selv er jeg en voksen dame på 50 år som strikker og hekler.
Både hekle, strikke og brodering lærte jeg av min  mormor. Og til og fra opp gjennom årene har jeg stort sett alltid hatt en hobby eller et håndarbeid i nærheten.
 
Jeg har blogget selv siden 2008-( kamelias hobbyblogg) og vært aktiv på forskjellige håndarbeidsforum og nå i det siste også på facebook.
En håndarbeidsklubb, husflidslaget og nå også en nystartet garnbutikk www.jorunsgarn.no på nett sørger for at dagene mine er fylt med hobby på et eller annet vis.
 
Nå gleder jeg meg til å dele norske mønster linker på denne bloggen!
Er veldig glad for å få denne sjansen til å nå så mange! Og samtidig er det med litt skrekkblandet fryd jeg tenker på at jeg skal overta og viderefører en så stor ide etter mine forgjengere og etablerere.
 
Håper jeg kan fylle sidene her med mange nye ideer.
Målet mitt er å legge ut minst en link hver dag.
Om jeg sender reprise fra tidligere år, eller legger ut en link 2 ganger i løpet av perioden, håper jeg dere tilgir meg!
 
Om du har et mønster du vil dele, send meg gjerne et tips!

//Jorun Holmen


2012-06-13
Hej alla läsare! 

Jag vill tacka Efwa för de mängder av tips på länkar och mönster hon så generöst har delat med sig av under sin tid på "365 saker du kan sticka". 

Kicki Strandqvist heter jag som nu med skräckblandad förtjusning tar över stafettpinnen. 
Stickat, virkat och sytt har jag gjort sen barnsben och jag har ett brinnande intresse för hantverk, konsthantverk och handarbete. Det känns därför naturligt för mig att ta över stafettpinnen från Efwa, om än lite nervöst! 

Min ambition på "365 saker du kan sticka" är att publicera en länk till ett gratismönster varje dag. Ni får ha överseende med att det kan råka publiceras länkar i repris.
Tips på länkar till gratismönster på nätet emottages med stor tacksamt 
från er läsare! 

Med stor entusiasm ser jag fram emot allt roligt vi kommer att ha, och hur inspirerande detta bloggande kommer att bli tillsammans med er!
Med vänlig hälsning 
Kicki Strandqvist 

=============================================================


Ett nytt inspirationsår har startat. Tänk vilken tur att Heléne och Erika startade denna inspirationsblogg och nu ska jag försöka ge er ännu mer länkar till gratismönster som finns i cybern. 

Jag hittar ofta mönster när jag surfar runt och jag sparar dem i min idébank för framtidag projekt och nu har jag fått uppdraget att dela med mig av skatten med gratismönster som finns på nätet, till er! Om du önskar dig ett mönster till något speciellt vore jag jätteglad om du hörde av dig med ett mail till 365sakerdukansticka@gmail.com eller om du vill tipsa om ditt eget gratismönster eller något annat du hittat på nätet också förstås.

Jag har tänkt att varva svenska/norska/danska med engelska mönster precis som det varit tidigare och dessutom kommer det att dyka upp ett och annat virkmönster också. Som ni kanske redan tänkt på är det skottår nästa år och därför blir det 365+1 mönster det kommande året!

Hoppas att ni hänger på i inspirationshavet! Det finns hur mycket som helst där ute...
/Efwa

=============================================================


Nu har det snart gått ett år på 365 saker du kan sticka!

På Valborgsmässoaftonen 2010 satt vi på en uteservering och pratade om roliga saker man kan göra – på nätet, om slöjd, om stickning och annat världsviktigt och omstörtande. Vi ställde oss den farliga frågan ”Hur svårt kan de va?” – hur svårt kan det vara att på ett enkelt sätt sprida daglig inspiration, att visa vilken resurs nätet är och hur mycket man kan göra utan att vara en redaktion, arbetsgrupp, yrkeskår, ett landslag eller ett annat på något sätt hemligt och kompetent sällskap. Nu har vi facit. Svaret är - Inte så fasligt. Mest roligt, lite knepigt och faktiskt fullt möjligt. Så det så.

Vad har vi lärt oss: Vi hade rätt! Två personer kunde fylla en enkel blogg med ett hyfsat varierat innehåll av länkar till mönster varje dag. Inte nog med det - vartannat på svenska, norska eller danska och vartannat på engelska. Vi har på olika sätt förstått att även den som inte är så van bloggläsare genom den här bloggen hittat egna favoriter och sidor att fortsätta följa och inspireras av. Glädjande nog har vi hittat många länkar hos privatpersoner som på egna bloggar och hemsidor generöst delat med sig av egna mönster och beskrivningar med den äran.

Nu är vår förhoppning att detta vårt årslånga tilltag har gjort dig glad, har inspirerat dig och slutligen får dig att hitta på något minst lika galet som vi kan besöka i framtiden. Det behöver inte vara svårare än så här, det behöver ju bara handla om något som vi andra inte kan låta bli att vilja veta mer om – något som du brinner för.

Den första maj 2011 lämnar vi över bloggen och konceptet till Efwa. Tack alla för de tips som skickats in – fortsätt skicka på samma adress! Fulla av tillförsikt och vårspritt i stickorna ser vi fram emot ännu ett år.

Våra egna favoriter:

Heléne:
Oliver
Hallowig
We call him Spidey Mittens

Erika:
Jack Rusell
Islaender
Åskmoln

Dessutom vill vi tillägga: Det känns bra att vi har två olika mönster under taggen mustasch.

Tack för ordet och året!

// Heléne och Erika

Stockholm den 11 april 2011

=============================================================